Kirjoittajalta Heli

Ensiapulainen vastaanottaa tiistaisin Hämeenlinnan Tasapainoklinikalla,

Birger Jaarlin katu 25. Tervetuloa!

Yhteistyössä Ensiapulainen ja Tasapainoklinikka

Tiistaista 11.12.2018 alkaen Ensiapulaisen löytää tiistaisin klo 10-18 Tasapainoklinikalta, osoitteesta Birger Jaarlin katu 25, aivan Hämeenlinnan keskustassa, esteettömissä tiloissa. Tasapainoklinikka tarjoaa asiakkailleen geriatrisia fysioterapiapalveluja, jalkahoitoa, hierontaa, psykoterapiaa, terveysliikuntaa ja terveysaiheisia luentoja – ja nyt myös uusimpana palveluna sairaanhoitajan vastaanottopalveluja. Kaikkien palvelujen tavoitteena on parantaa asiakkaiden toimintakykyä, ja sitä kautta ylläpitää omatoimisuutta, ennaltaehkäistä kaatumisia ja mahdollistaa turvallinen kotona asuminen mahdollisimman pitkään.

Esimerkkejä palveluistani Tasapainoklinikalla ovat

 • laskimoverinäytteiden otto (kun sinulla on lääkäriltä lähete)
 • ompeleiden tai hakasten poisto
 • korvahuuhtelu (suosittelen käyttämään jotain apteekista saatavaa vahaa pehmentävää valmistetta ohjeen mukaan ennen vastaanottoaikaa)
 • verenpaineen ja verensokerin mittaus
 • injektiot, lääkehoidon ohjaus ja toteutus
 • laboratoriotulosten läpikäyminen
 • lääkärin hoitopalautteen eli epikriisin ”suomentaminen”
 • diabetesriskin arviointi, riskitestin teko
 • diabetesohjaus ja kontrollikäynnit
 • erilaisten lomakkeiden täyttöapu
 • mini-mental-muistitesti
 • haavahoito
 • ihon kunnon tarkastus, erilaiset ihottumat ja näppylät
 • erilaisten sidosten teko
 • asiointipalvelu esimerkiksi terveydenhuoltoon

Mikään asia ei ole liian pieni tuotavaksi hoitajan vastaanotolleni! Varaa rohkeasti aika ja perehdytään yhdessä sinulle tärkeisiin terveysasioihin. Vastaanottoaikani ovat 15 – 60 minuuttia, tarvittava ajan pituus sovitaan yhdessä ajanvarauksen yhteydessä. Tarvittaessa voit tietysti ottaa läheisesi mukaan vastaanotolle.

Vastaanottopalvelun tavoitteena on palvella Tasapainoklinikan asiakkaita entistä paremmin ja moniammatillisesti. Jos et vielä ole kuullut Tasapainoklinikasta, olet tervetullut käymään ja tutustumaan kaikkiin palveluihimme. Ensiapulaisena teen edelleen myös kotikäyntejä muina päivinä, kotisairaanhoito- ja kotihoidon palvelut pysyvät siis ennallaan!

Ota yhteyttä jo tänään! Tervetuloa palveltavaksi!

Linkki Tasapainoklinikalle Hoitajan vastaanotto

Linkki hinnastoon Hinnasto / Hämeenlinnan tasapainoklinikka ja Kotikäyntien palveluhinnasto

Joulun 2018 kampanja!

Pikku hiljaa alkaa ajatus ensi joulusta jo siintää mielessä. Mitä sinun joulunalusaikaasi kuuluu? Mikä läheisellesi siinä ajassa on tärkeää? Kun itse mietin asiaa en välttämättä muista sitä mitä olen tehnyt tai missä, mutta tunnelmat ja mielialan muistan paremmin. Erilaiset joulun ajan tapahtumat kuuluvat perinteisesti joulun aikaan laskeutumiseen, puurojuhlat, lasten laulut, kauneimmat joululaulut, erilaiset konsertit muutaman mainitakseni.

Haluan tarjota kaikkea näitä tunnelmia, joulun lämpöä ja piparkakun tuoksua myös teille erilaisten tapahtumien muodossa. Esimerkiksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää monenlaisia tapahtumia kaikenikäisille, kuten adventtisunnuntaiden messut, puurojuhlan, eri kokoonpanojen konsertteja ja Wanhan ajan joulujuhlan. Tutustu tapahtumakalenteriin tästä linkistä (Hämeenlinnan seurakunta ), valitse sieltä mieleinen tapahtuma, johon haluaisit Ensiapulaisen kanssa lähteä ja pirauta 045-123 8418. Ensiapulaisen jouluiset hinnat ovat voimassa joka päivä, kun lähdemme johonkin jouluiseen tapahtumaan joka voi siis olla muukin kuin seurakunnan järjestämä ja saan antaa sinulle pienen palan joulumieltä.

Tapahtumien hinnat ovat voimassa koko joulukuun, arki- ja juhlapäivinä. Hintaan kuuluu kaikki se apu, mitä tarvitset reissuun lähtemiseen, siellä olemiseen ja viihtymiseen, sekä palatessamme takaisin kotiin lempituoliisi takaisin istahtamiseen. Valitse tästä tarvitsemasi aika:

1 tunti 35,90e  (norm. 38e)

2 tuntia 64,90e  (norm. 76e)

3 tuntia 89,90e  (norm. 114e)

Hinnat ovat arvonlisäverottomia, kun palvelu toteutetaan sosiaalihuoltopalveluna, eli asiakkaan toimintakyky on alentunut esimerkiksi sairauden tai vamman takia ja laadimme arvion jälkeen palvelusta kirjallisen sopimuksen.

SOITA 045-123 8418 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@ensiapulainen.fi

Ensiapulainen – aidosti sydämellistä läsnäoloa <3

Joulu tulee, Ensiapulainen on valmis – oletko sinä?

Adventtikirkko sunnuntaina?

Konsertit

Puurojuhla

Markkinat

Wanhan ajan joulujuhla

Jotain muuta, mitä?

Haluaisitko sinä tai läheisesi palvelusetelin käyttöönne?

Mikä ihmeen palveluseteli? Saisinko minä sellaisen, mistä?

Ensiapulainen selventää asiaa (8.10.2018).

 

 

Julkisuudessa käydään keskustelua väestön ikääntymisestä eli siis siitä, että vanhusten määrä lisääntyy koko ajan. Julkisessa keskustelussa vilahtelee myös sana sote-uudistus, jonka avulla samoilla resursseilla yritetään saada autettua ja hoidettua suurempi määrä ihmisiä tehokkaammin. Kaupunkien ja kuntien kotihoitopalvelu on hyvin kuormitettu, aikaa on rajallisesti ja asiakkaita tulee koko ajan lisää, eikä tilanne ole paranemassa. Sote-uudistuksessa on meneillään monia erilaisia kokeiluja meillä täällä Hämeenlinnassakin ja osa teistäkin saattaa olla mukana joissain niistä.

Palvelusetelitoiminta antaa yhdenlaista valinnanvapautta asiakkaalle työllistäen myös pienempiä yrityksiä. Palveluseteleitä myönnetään eri kunnissa eri palveluihin, on ikäihmisille suunnattuja kotihoidon tai omaishoitajan palveluseteleitä, lapsiperheille ja kehitysvammaisille – ainakin nämä! Palvelusetelin avulla asiakkaan on mahdollista valita esimerkiksi oma hoitajansa kaupungin hyväksymien yritysten joukosta. Itse palveluseteli ei ole mikään rahasumma tai nimestään huolimatta setelin näköinen seteli, vaan paperi, jossa kerrotaan mitä palveluja ja millä hinnalla asiakas saa sillä ostaa. Kaupunki maksaa palvelusta siis osan ja asiakkaalle jää maksettavaksi omavastuuosuus, joka riippuu yrityksen hinnoista. Päästäksesi tähän saakka voit toimia näin:

 1. Palvelusetelipaperin saadaksesi ota yhteyttä kuntaasi. Jos et tiedä aivan varmasti tarkkaa puhelinnumeroa, soita esimerkiksi vaihteeseen, jossa yleensä tiedetään kenelle puhelu yhdistetään.  Hämeenlinnan kaupungissa, jonka palveluseteliyrittäjiin Ensiapulainenkin kuuluu, voit ottaa yhteyttä ikäihmisten yleiseen palveluneuvontaan, puh. arkisin klo 9-16 03-621 3103 tai sähköpostitse ikaihmisten.neuvonta@hameenlinna.fi. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan alueesi palveluohjaajaan, tässä linkki kaupungin verkkosivulle.
 2. Saat ajan palveluohjaajalle, jonka kanssa sinun tai läheisesi päivittäinen avuntarve kartoitetaan. Suomeksi sanoen siis selvitetään millaista apua sinä tai läheisesi tarvitsette ja kuinka usein. Tämän perusteella palveluohjaaja tekee asiasta suunnitelman, joka ohjaa myös meitä hoitajia asiakkaan auttamisessa.
 3. Lopullinen omavastuuosuutesi palvelusta määräytyy sen mukaan, millaista apua ja kuinka usein tarvitset. Tätä varten palveluohjaaja selvittää taloudellisen tilanteesi eli tulosi ja menosi ja kertoo sinulle jäävät lopulliset kustannukset. Samalla hän antaa sinulle listan niistä hoitajista tai yrityksistä, jotka Hämeenlinnan kaupunki on tarkan syynin jälkeen hyväksynyt listalleen. Sinun tehtäväksesi jää vertailla heidän tietojaan ja valita sinulle parhaiten sopiva toimija.
 4. Ota yhteyttä valitsemaasi hoitajaan tai yritykseen ja kerro, että sinulle on myönnetty palveluseteli ja sovi ensimmäinen tapaaminen. Palveluntuottajan kanssa allekirjoitetaan vielä yhdessä hoito- ja palvelusopimus. Palvelusetelitoiminta on aina arvonlisäverotonta ja omavastuuosuudesta ei saa kotitalousvähennystä. Hoitajaa tai yritystä voi vaihtaa tarvittaessa.

Ensiapulainen on hyväksytty Hämeenlinnan kaupungin palveluseteliyrittäjien joukkoon. Janakkala ja Hattula seuraavat perässä, kun paperiasiat valmistuvat. Kaikissa kolmessa kunnassa tarjoan palveluja kyllä ilman palveluseteliäkin, soita siis rohkeasti! Voit soittaa, vaikka et olisi vielä päässyt palvelujen piiriin millään tavalla mutta haluat lisätietoa omasta tilanteestasi. Odotan yhteydenottoasi!

Terveisin Heli Rainio, alias Ensiapulainen

sähköposti: asiakaspalvelu@ensiapulainen.fi ja puhelin: 045-123 8418

Syksyn suunnitelmia

Syksyn suunnitelmia teidän hyödyksenne Ensiapulaiselta 

25.8.2018

 

Hämeenlinnan kuukausimarkkinat joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina torilla on vireä tapahtuma, jonne olen itse tulossa 4.9.2018 ensimmäistä kertaa niin sanotusti ihmisten ilmoille! Toivottavasti näkisin mahdollisimman monia teistä siellä ja kävisitte juttelemassa tai vähintään tervehtimässä! Esittelen kotihoidon ja kotisairaanhoidon palvelujani sekä kaikenikäisten kotipalvelua näillä näkymin torilla koko päivän. Otan kalenterini mukaan ja voimme sopia alkutapaamisen sinun ja/tai läheisesi kanssa kotiisi ja kartoittaa avuntarvetta ja toiveita yhdessä.

Syyskuussa olen ilmoittautunut osaksi Pimeän kaupan iltaa joka pidetään 28.9 Hämeenlinnan keskustan alueen liikkeissä. Tule kyselemään tai ainakin katsomaan mitä Ensiapulaisella olisi tarjota sinulle tai läheisellesi! Avuntarve yllättää useimmiten myös täysin yllättäen ja varoittamatta, silloin on hyvä olla joku tutumpi jo katsottuna valmiiksi jolle soittaa tilanteen tullessa.

Syksyn aikana kehitän Ensiapulaisen palveluja sen mukaan, mitä Sinun toiveesi ja tarpeesi ovat. Olen aina avoin uusille ajatuksille ja toimintamuodoille millä parhaiten saisin asiakkaiden arkielämän helpommaksi tai jotain virkistystoimintaa eli hyvinvointiekstraa tavalliseen arkeen. Laita siis palautetta ja ideoita, kanavia on monia. Käy kurkkaamassa Ensiapulaista markkinoilla tai Pimeässä illassa! Hymyillään kun tavataan! Tässä yhteystiedot vielä kootusti:

sähköposti: asiakaspalvelu@ensiapulainen.fi

puhelinnumero: 045-123 8418

FB-sivut: www.facebook.com/ensiapulainenkotiisi